10 September 2013 De jeugd van Iwan is een permanente muurschildering met een bank ervoor die ik voor de entree van"De nieuwe Valerius" in Amsterdam gemaakt heb. De titel verwijst naar de sprookjes waarin de jongste van drie broers door iedereen voor nutteloos en lui wordt aangezien; hij ligt altijd alleen maar op de kachel. Maar uiteindelijk blijkt, als zijn oudere broers hun kans hebben gehad, dat hij degene is die de prinses bevrijdt en met haar trouwt.
Mijn drang om een kachel onderdeel van het werk te maken is ontvonkt aan een Zweeds boek met antieke interieurs met kachels. Ik wist dat het niet mogelijk zou zijn om een echte werkende houtkachel te maken maar het ging me om het beeld, een donker gat in een blinkend witte sculptuur. De bank is gemaakt van een in de lengte doorgezaagde plank uit een Iep uit 1901. De dekens komen van de kringloopwinkel. De muurschildering is uitgevoerd met assistentie van drie medewerkers van GGZ Ingeest: Hettie Schmitz, Paksha van Slooten and Rene Nelissen.
  September 10 2013 Iwan's youth is a permanent mural with a bench that I made for the entrance of "De nieuwe Valerius" in Amsterdam. The title is taken from the Russian fairytale in which the youngest of three brothers, who is considered to be lazy and useless and lies on the stove, in the end frees the princes and marries her. My urge to make a stove comes from a Swedish book about antique interiors with furnaces. I knew beforehand it wouldn't be possible to make a working woodstove but what counted for me was to have a bright white sculpture with a dark hole attached to my painting. The bench is made from one plank from an 1901 Elm. The blankets are from a second hand market. The painting was made with assistance of three staff members of GGZ Ingeest: Hettie Schmitz, Paksha van Slooten and Rene Nelissen.
       
home